تحضير برجر بالبيت (homberger )





سنقدم لكم اليوم وصفة على طريقة المحتريفين لكن هذه المرة ستحضرينها بنفسك ، فتابعي جيِدًا ,  وهي وصفة  البرجر بطريقة الاحتراف  ما يلزمك فقط التركيز  وبعض المقادير لا غير..



المقادير:

  • 4 شرائح جبنة شيدر (او جبنة الصفائح)
  • 1  بصلة (مفرومة)
  • 1  ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • 1  صفار بيضة
  • 1  ملعقة صغيرة ملح
  • 1  ملعقة كبيرة مستردة (او ما يسمونه بالموتارد)
  • رغائف عيش فينو (او خبز صغير دائري )
  • نصف كيلو لحمة مفرومة
الخطوات:

  1. في وعاء زجاجي كبير نضيف اللحمة المفرومة
  2. نضيف عليها صفار البيض و الملح و الفلفل و لبابة العيش الفينو و البصل المفروم و المسطردة و نقلبهم كويس جدا
  3. بعد التقليب هناخد شوية لحمة مفرومة في اليد و نشكلهم على شكل كورة و بعدين نضغط على الكورة علشان تبقى مسطحة و متساوية
  4. على النار هنجيب الطاسة الجريل و ندهنا بالزيت و بعدين نضيف لحمة مفرومة
  5. قبل ما نطّلع لحمة مفرومة بثواني نحط عليه شرائح الجبنة الشيدر(او جبنة الصفائح) علشان تسيح معاه
  6. يقدم  مع الخس والطماطم والبصل. بإمكانك اضافة الكيتشاب او ما تريدين..

و بالعافية


Comments

Popular Posts